Duurzaamheid staat bij ons in een hoog vaandel

 

 

Recyling

Bij de productie van onze Metiez mos creaties maken wij gebruik van vele materialen.

Onze leveranciers leveren de goederen die wij nodig hebben voor de productie veelal aan in dozen en plastic verpakkingen.

De dozen en het plastic kunnen wij vaak ook hergebruiken voor het verpakken van onze producten.

Wat we niet kunnen hergebruiken brengen wij naar C. Jansen Grond-, Sloopwerken & Recycling B.V. te Boven Leeuwen.

Zij zorgen ervoor dat het afval of dat nu groen, hout of metaal is wordt gerecycled.

Het restant van mos welke we niet kunnen gebruiken voor onze mos creaties, maar anderen wel,  schenken wij aan goede doelen zoals: Kinderboerderijen, Modeltreinbouwers, Scholen/Studenten en feest comités.

 

 

Milieuvriendelijk werken

Wij van Metiez willen zo milieuvriendelijk en efficiënt mogelijk werken. Al ons mos groeit en wordt onder Staatstoezicht geoogst. In het gehele proces proberen wij zo milieuvriendelijk te werk te gaan met het oog op de natuur. Het mos wordt gekleurd en behandeld met natuurvriendelijke stoffen. Ook de lijmen die wij gebruiken zijn van natuurlijk materialen gemaakt. Rendiermos wordt geniet met zo'n 3000 nietjes per m2 hiervoor zoeken wij nog een oplossing. Gezien dit mos zich het beste laat nieten. Mocht er iemand zijn die hiervoor een oplossing heeft contact ons gerust, wij staan er voor open.

 

Een mossdivider of andere moscreatie is ook nog eens geweldig graadmeter als indicator voor de luchtvochtigheid in een ruimte.

Het herstellen van de luchtvochtigheid is van groot belang voor het welzijn en de gezondheid van mensen die verblijven in deze ruimtes.

Voor extra toelichting klik hieronder

www.arboportaal.nl 

 

 

 

Tip:

Over het algemeen wordt een relatieve luchtvochtigheid tussen de 30% en 70% als behaaglijk ervaren. De moeilijkheid bij het regelen van de luchtvochtigheid is dat de hoeveelheid vocht in de lucht altijd relatief is. Ons mos wordt stug en droog en gevoelig voor aanraking. Als de luchtvochtigheid niet in orde is.

Dit is nadelig voor iedereen die in deze ruimte verblijft, het kan gezondheidsproblemen geven. ( zie bovenstaande link)  (Raak het mos dan niet, hierdoor kan het dan namelijk beschadigen)  Als de luchtvochtigheid herstelt is wordt het mos gewoon weer zacht, elastisch en fluffy.

Weetje:

Ons mos heeft een houdbaarheid van zeker 10 jaar, mits het niet wordt blootgesteld aan fel zonlicht of vocht.

Het mos heeft géén enkele onderhoud nodig, dus géén water, licht, snoeien enz.. Hierdoor is mogelijk om flink te besparen op de maandelijkse onderhoudskosten of hoeven medewerkers er niet aan te denken het te verzorgen.

Daarnaast is het bewezen dat als we omgeven zijn door natuur, natuurkleuren en natuurelementen dat we beter functioneren en ons prettiger voelen. Voor extra toelichting klik hieronder

Thuis in groen

 

Goed nieuws voor alle mensen met allergieën al onze producten zijn voor hen geschikt.

 

 

 

Wil je ons bezoeken kom gerust eens kijken in onze showroom. Je weet dan gelijk wie we zijn en wat we voor jouw kunnen betekenen. Overleg even wanneer je wilt komen, gezien we ook wel eens op locatie aan het werk zijn. En we willen je niet voor een dichte deur laten staan, maar graag begroeten met een lekker warm bakkie koffie of thee en wat lekkers.

Voor nog meer inspiratie en tips?

Kom ons volgen voor nog veel meer inspiratie en foto's op Instagram: @mosschilderijen.metiez  p.s. je krijg bij Instagram altijd direct persoonlijk contact met mij Anja.