Heeft een moswand water nodig?

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 10:21

Moet je een moswand water geven?

Die vraag wordt ons vrijwel dagelijks wordt gesteld. En ook niet zo'n gekke vraag als je bedenkt dat een moswand van 100% natuurlijk mos gemaakt is. En zeker als we er ook 100% natuurlijk plantentakken op verwerken.

 

 

Het natuurlijk mos ondergaat nadat het met de hand geoogst is, een behandel met zouten, natuurlijk kleur en vloeistoffen.

Hierdoor heeft een moswand géén water, voeding, licht of water meer nodig. Om die reden is een moswand zo gemakkelijk om ruimtes direct een mooie groene blikvanger te laten worden.

 

 

Ook kan mos prima op plekken waar nauwelijks of géén licht komt.

Uiteraard zijn spotjes een prachtige manier om de moscreatie een ware eye catcher te maken.

Let op!!

Een moswand kan wel eens droog of stug aanvoelen, Kom er dan niet aan!  Spuit je een moswand NOOIT NAT. Dit kom alleen doordat de luchtvochtigheid in de ruimte niet optimaal is. Echter als je bv. een raam open zet wordt het mos binnen enkele uren weer lekker zacht en fluffy. En dat jaar na jaar en jaar. Dus géén zorgen over maken. Moswand houdt overigens van tocht of direct dag of zonlicht.

 

😱De moswand voelt droog en stug aan ik heb er water op gespoten.

👉   Als dit wel gebeurt is, is het helaas einde moswand😮 Dit mag dus niet, nooit!  Door water of vocht wordt het preservering proces te niet gedaan. En zal het mos verdorren, bruin worden en uitvallen. 😭 Dan kan de moswand naar de prullenbak.

 

De schoonmaakteams betrekken we graag even bij onze gesprekken als we monteren. Zij zijn de sleutels tot het lang genieten van een prachtige moswand. Als ze eenmaal weten wat een moswand is, zijn zij de beste beschermer van de moswanden

 

Wat dan als er stof op zit?

 

Het mos is stof afstotend, voor de eerste jaren zal er dus helemaal géén stof op komen. Stof afstotend…daar wordt echter geen stof van een verbouwing mee bedoeld. Als je gaat verbouwen hang dan en laken over tegen de moswand.

 

   Nog even terug komend op water of voeding.

 

👉Geen onderhoud nodig. ( mits mensen eraan gaan trekken)

👉 Voordelig omdat je géén water aansluiting nodig hebt en géén water 

👉Voordelig er is geen stroom nodig

😮- Tijd besparend omdat het géén onderhoud nodig heeft zoals: Blaadjes en verdorde plantjes verwijderen, planten die spint of andere ziektes krijgen, Te veel of te weinig water geven. Planten houden niet van tocht en zon en gaan hierdoor dood.  Géén maandelijks onderhoudscontract nodig om de planten te bewateren, vervangen, verzorgen enz. 

😍 Je hoeft er alleen maar heerlijk van te genieten nadat het geïnstalleerd is.

 

 

Wat zou je nog meer willen weten?

Vraag gerust.

Maak er een mooie dag van en groetjes Mossdesigner Anja Westerduin

 

Ik ben dyslectisch, echter schrijf ik graag en wil ik niet voor alles mijn partner achterna lopen. Ik hoop dat je erdoorheen wilt kijken. Zie je toch een fout, laat me het dan weten zodat ik die kan verbeteren. Alvast heel erg bedankt.

 

Voor nog meer inspiratie en tips, kom ons gezellig volgen op:

 Instagram: mosschilderijen.metiez deze wordt door mij beheerd, dus ook altijd persoonlijk contact

Pinterest: Metiez Moss Walls  

Linkedin: Anja Westerduin

Hans Westerduin

 

Metiez

Industriestraat 3A 

6659AL Wamel

anja@metiez.com

Hans@metiez.com

 

Websites 

https://www.metiez.com

https://www.mossdivider.com ( hier vind je ook moscreaties op waarvan er maar 1 gemaakt is)

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.