Welke voordelen heeft een Moscreatie voor een werkgever?

 

De wetenschap
Het boek Biophillic Design van Edward Wilson laat zien dat wij mensen een hang hebben naar natuur. Slechts 1% van onze tijd op aarde leven we in een bebouwde omgeving. Geen wonder dat we ons rustig en veilig voelen in de natuur. Het is ons biologische thuis. Meerdere onderzoeken bevestigen dit. Een andere studie uit 2011 die laat zien dat mentale én fysieke gezondheid van ziekenhuispatiënten significant toeneemt bij uitzicht op natuurlijk groen. (Raanaas, 2012)


Return on investment
Maar waarom is dit waardevolle informatie? Deze wetenschap leert ons dat het ziekteverzuim afneemt bij medewerkers als er biophillic design wordt toegepast. Het zorgt voor snellere reactietijd, meer correcte antwoorden en een beter geheugen t.o.v. mensen die keken naar afbeeldingen van gebouwde omgevingen. (Kaplan, 1995) Als het ziekteverzuim afneemt met 1% kan dat een organisatie van 1000 medewerkers +/- €500.000,- besparen, aldus adviesbureau YUNNO.Bij Metiez zijn we thuis in groen.

 

Geïnspireerd door het boek Biophilia van Edward Wilson uit 1984 weten we dat de mens een hang heeft naar levende dingen. De natuur was namelijk duizenden jaren ons thuis.

Het was een plek van leven, lachen en overleven. Geen wonder dat een huis een thuis kan worden dankzij meer groen. Deze kennis inspireert ons met een MossDivider het groen weer naar binnen te halen.

 

Kostenbesparend

Mos is een sfeervol natuurproduct het is 100% natuurlijk maar volledig onderhoudsvrij!

Bovenop de bovenstaande voordelen komen er geen onverwachte kosten meer voor een maandelijks onderhoudscontract, je bezuinigt op watergebruik, géén extra licht nodig.

Dus kortom zeer interessant.